Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@01:52:23 GMT

حجت‌الاسلام علی بیرانوند، کارشناس دینی

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۱۲۶۲۳

حجت‌الاسلام علی بیرانوند، کارشناس دینی

قدس آنلاین: در فرهنگ و اندیشه شیعی، امامزادگان دارای جایگاهی ممتاز و بی‌بدیل هستند.

به خصوص امامزادگانی که از ناحیه امام معصوم(ع) مورد سفارش و توجه خاص قرار گرفته‌اند. از جمله این امام زادگان جلیل‌القدر حضرت فاطمه معصومه(س) است که در منابع اسلامی روایات شگفت انگیز و اعجاب آوری در خصوص زیارت ایشان ثبت و ضبط شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جایگاه حضرت معصومه(س)

بدون شک سخن گفتن در خصوص شخصیت و جایگاه ممتاز  بانوی با کرامتی که اشبه الناس به معصوم است؛ بانوی جلیل‌القدری که در مرز عصمت گام برداشته و شهد شیرین عصمت را به خوبی چشیده و مقامات معنوی و اخلاقی را در حد اعلای آن درنوردیده است، کار ساده ای نیست. برای شناخت و پی بردن به درجه و عظمت وجودی این چنین شخصیتی باید دست به دامان کسانی شد که شایستگی علمی و معرفتی لازم را به خوبی دارا هستند. از این رو چاره ای جز تمسک به معدود روایاتی که در منابع روایی از امامان معصوم(ع) در خصوص این بانوی عرشی نقل شده، نداریم.

در توصیف و عظمت این شخصیت با عظمت همین بس که در کتاب ناسخ التواریخ، امام رضا(ع) او را معصومه خطاب کرده و فرموده است: «مَنْ زارَ الْمَعْصُومَةَ بِقُمْ کَمَنْ زارَنی؛ هر که معصومه را در قم زیارت کند، گویی من را زیارت کرده است». و دیگر بار در بزرگی و عظمت کریمه اهل بیت(ع) همین بس که در منابع روایی حرم او به عنوان حرم اهل بیت(ع) معرفی شده است و اجر زیارت ایشان بهشت بیان شده است. در این روایت از عده‏‌ای اهالی ری روایت شده است که خدمت امام صادق(ع) رسیدند و گفتند: ما اهل ری هستیم. فرمود: «درود بر برادران قمی ما». آن عده گفتند: ما اهل ری هستیم. ایشان دوباره همان جمله را فرمود. آنها چند بار سخنشان را تکرار کردند و امام(ع) باز همان جواب را به ایشان داد و سپس فرمود: «خداوند، حرمی دارد و آن مکه است. پیامبر(ص) حرمی دارد و آن مدینه است. امیرمؤمنان حرمی دارد و آن کوفه است، و ما نیز حرمی داریم و آن شهر قم است. به زودی بانویی از فرزندان من به نام فاطمه، در آن شهر دفن خواهد شد. هر که او را زیارت کند، بهشت برایش واجب می‌‏شود. این سخن امام(ع) پیش از آنی بود که امام کاظم(ع) به دنیا آید.

راز بهشتی شدن زائران فاطمه معصومه(س)

قبل از بیان هر نکته و ادعایی باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از امور غیبی و ماورایی برای انسان هایی که اسیر و گرفتار حیات مادی و دنیوی شده‌اند، به خوبی قابل درک و فهم نیست. از این رو برای دسترسی به عالم غیب و رازهای شگفت انگیز عالم هستی باید تابع و تسلیم کسانی شد که واسطه  فیض میان آسمان و زمین به شمار می آیند. در برخی از روایاتی که در شأن و عظمت کریمه اهل بیت(ع) وارد شده، با روایاتی مواجه می شویم که ثواب و مزد زیارت کننده را بهشت معرفی کرده است. علامه مجلسی در بحار الانوار به نقل از امام رضا(ع) آورده است: «مَنْ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّة هر که او را زیارت کند در حالی‌که به حق او معرفت دارد، بهشت برای اوست». به طور قطع و یقین رازی غیبی در اثرات زیارت این بانوی با کرامت وجود دارد که به سادگی قابل درک نیست. ولی با مطالعه و بررسی این چنین روایاتی با کلید واژه ای مواجه می شویم که شاید کلید طلایی حل این راز غیبی باشد. در واقع شاه کلید این راز غیبی عبارت است از: «عَارِفاً بِحَقِّهَا؛ به حق او معرفت داشتن».

معرفت به حق کریمۀ اهل بیت(س)، شرط ورود به بهشت

نکته اول: معرفت توأم با عمل

کسی که به حق و جایگاه حضرت معصومه(س) واقف شده، زیارت و نجوای عارفانه او در کنار بارگاه عرشی و ملکوتی حضرت معصومه(ع) تنها زمزمه الفاظ عربی نیست، چرا که اقتضای معرفت، شناخت و عاشقی، تبعیت کردن و هم رنگ شدن با آن اسوه پارسایی است. کسی که خود را در مغناطیس آسمانی این بانوی با کرامت قرار داده تلاش می کند که خارج از مسیر و جاده ای که ایشان تعیین کرده‌اند حرکت نکند زیرا زیارت و حضور زائر نزد مزور نوعی عهد و پیمان و بیعت کردن به شمار می آید.

نکته دوم: زیارت نامه‌ای با محتوای سعادت آفرین

شاید راز جواز ورود زائران فاطمه معصومه(س) به بهشت، در فرازهایی از زیارت ایشان نهفته باشد؛ چرا که اگر با معرفت و آگاهی کامل فرازهای سعادت آفرین زیارت نامه حضرت فاطمه معصومه(س) را مطالعه نماییم با مباحث دقیقی از نبوت شناسی، امام شناسی، معاد شناسی، تولی و تبری،... آشنا می شویم که ایمان و اقرار و پایبندی به مضامین عرشی آنها می‌تواند مجوزی برای عبور از آتش جهنم و قرار گرفتن در بهشت برین باشد.

نکته سوم: مجوز ورود به بهشت با برگه محبت و شفاعت

در فرازهای ارزشمندی از زیارت فاطمه معصومه(س) معارفی وجود دارد که انسان را به فکر و تأمل وا می‌دارد. از جمله این معارف پیش کشیدن بحث محبت نسبت به خاندان عصمت و طهارت(ع) است، که به عنوان ابزاری برای تقرب به سوی خدای متعال معرفی شده است. موضوع بسیار مهمی که در روایات وارد شده از حضرت معصومه(ع) ارزش و اهمیت آن این چنین تبیین شده است:«آگاه باشید هر کس بر محبّت آل محمّدصلی الله علیه وآله وسلم بمیرد، ملک الموت و نکیر و منکر او را به بهشت بشارت می دهند».

در فرازی دیگر از زیارت عارفانه حضرت معصومه(س) با کلید واژه شفاعت مواجه می‌شویم که می‌توان بر اساس این فراز از زیارت حضرت، بر این باور شد که زائران حضرت معصومه(س) با ارتقاء معرفتی و عملی، خود را درخور شفاعت حضرت قرار دهند «یَا فَاطِمَهُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّهِ فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ؛ ای فاطمه درباره بهشت برایم شفاعت کن به درستی که برای تو نزد خدا مقامی از مقامات بلند است».

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حضرت معصومه س زائرین فاطمه معصومه س حضرت معصومه س اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۲۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری همایش حکمت مطهر با حضور نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا

حجت الاسلام سرائی مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا گفت: سراسر زندگی استاد مطهری، در راستای احیای مجدد تفکر دینی و حیات بخشیدن به فرهنگ اسلام و مسلمانان سپری شد و او نه تنها به خرافه زدایی و جداسازی پیرایه‌های دروغین از آموزه‌های دینی می‌پرداخت، بلکه فرهنگ بان تیزبینی بود که هر جا می‌دید به آموزه‌ای از آموزه‌های اسلامی ایراد و اشکالی مطرح می‌کنند، آن ایراد را به طور کامل مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌داد، وسپس با توجه به مبانی اصیل اسلامی، خطای اشکال کننده را روشن می‌ساخت و غبار از چهره احکام و قوانین اسلامی می‌زدود.

حجت الاسلام سرایی افزود: استاد مطهری یکی از چهره‌هایی است که در احیای تفکر اسلامی، بیش‌ترین نقش را داشت و یکی از پرچم داران این بینش نوین اسلامی و آثار او قطعا جزو آثار بی بدیل وکم نظیریست که در تمامی زمینه‌های فرهنگی واجتماعی راهگشاست.

وی ویژگی بسیار مهم استاد مطهری، را برخورداری از غیرت دینی دانست عنوان کرد؛ پس از آن که او با پشتکار و تلاشِ بی وقفه، با آموزه‌های حیات بخش معارف الهی آشنایی کامل یافت و هرجاکه احساس کرد به اسلام جفا می‌شود، مردانه وارد میدان شد و با رعایت کامل موازین تحقیق و تحلیل علمی، منصفانه از احکام و اصول اسلامی دفاع کرد؛ و تا جان در بدن داشت، در دفاع از دین کوتاه نیامد.

حجت الاسلام سرایی با اشاره به تهدیدات منافقین در مورد شهید مطهری افزود:وقتی استاد مطهری، با تمام وجود، در دفاع از اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی، در عرصه‌های گوناگون سیاسی و فرهنگی به فعالیّت می‌پرداخت، تهدید‌های بسیاری متوجّه او می‌شد، امّا در برابر این تهدیدها، با خونسردی تمام می‌فرمودند: هر وقت خدا بخواهد ما را می‌برد، حالا اگر از طریق شهادت باشد، خیلی بهتر است.

در ادامه این مراسم از مربیان عقیدتی وهادیان سیاسی نمونه سپاه شبستر تجلیل بعمل آمد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش حکمت مطهر با حضور نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیشوا برگزار شد
  • مبارزه با استکبار در دنیا، صدور فرهنگ انقلاب ایران است
  • وداع با پیکر ۲ شهید گمنام در حرم حضرت معصومه(س)
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام‌جعفرصادق(ع)
  • برگزاری مراسم روز دختر با حضور دختران دانشجو در حرم بانوی کرامت
  • رهبر شیعیان کشور مالی به زیارت حرم حضرت معصومه(س) مشرف شد
  • ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • رهبر شیعیان کشور مالی به زیارت حرم حضرت معصومه (س) مشرف شد
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد